ויסות רגשי מתייחס לטיפוח תגובות רגשיות מותאמות סיטואציה, באמצעות כלים פנימיים וחיצוניים. והוא כולל גם את היכולת לצפות, להתמודד ולהתאושש מרגשות לא נעימים וגם את היכולת להכיל ולחוות רגשות נעימים.
התפרצויות זעם, מאבקי כוח, טנטרומים, בכי מוגבר, יבבנות, נמנעות, שתלטנות, כוחניות, תוקפנות, חרדות החוזרים על עצמם באופן תדיר הם ביטויים לקשיי ויסות.
ואלו מהווים איום על תהליך ההתפתחות התקין של הילד.
הרי בכל בחירה התנהגותית כזו או אחרת יש מחיר שאותו הילד עלול לשלם- סטרס מוגבר, דחייה חברתית, תיוג חברתי, קושי בהשתלבות בקבוצה ועוד.
וכמה קשה לנו להתמודד עם הכאב של הילדים שלנו, וכמה אנחנו מוכנים לעשות הכל כדי למנוע אותו מהם.
ומה זה לעשות הכל?
לעשות הכל פירושו לעזור לילדים שלנו להתווסת!
ויסות מתקיים ברווח שבין הגירוי לתגובה.
אם אין מרווח ביניהם, ברגע שיש גירוי מיד מגיעה בעקבותיו תגובה אימפולסיבית- של הילד ולרוב גם של ההורה.
המטרה ביצירת ויסות היא להאריך את הרווח.
כדי להתמודד עם אתגרי הויסות אנחנו רוצים לעשות 2 פעולות קריטיות מאוד במקביל:
ויסות רגשי עצמי הוא תנאי מקדים לעזור לאחר לשאת ולהתמודד עם רגשותיו.
ככל שאתם ההורים תפתחו בתוככם את מיומנויות הויסות כך תוכלו להוות מודל לחיקוי ולמידה, ודמות בעלת סמכות שהילד יוכל להישען עליה ולרצות ללמוד ממנה.
כי הרי כשהילד נכנס למערבולת רגשית כל מה שהוא זקוק לו זה הורה יציב ומאופק- כזה שהוא יוכל להיתמך בו ולא להרגיש לבד, אבל גם כזה שהוא יוכל לסמוך עליו שינשה אותו החוצה מהמערבולת.
הי, אני טל ואת כל מה שאני יודעת למדתי מילדים.
אני מטפלת, יזמית ומייסדת טיפל’ה- הקליניקה ההוליסטית לטיפול בתינוקות וילדים.
אני מטפלת בתינוקות וילדים, ומלווה משפחות מעל ל-25 שנים.
הקמתי וניהלתי את המסלול להכשרת מטפלים ב”ספורט טיפולי הוליסטי לתינוקות וילדים” שפעל בשיתוף מכללת רידמן במהלך העשור האחרון והשנה עובר לבית חדש:)
חיברתי את הספר “תשעה שעורים בהתפתחות התינוק” ואני מגישה את הפודקאסט “מדברים ילדים”.
את הקריירה המקצועית שלי השקעתי בחקירה וניסיון להבין את עולמם של תינוקות וילדים. חקירה שהובילה לפתוח גישה הערכתית וטיפולית הנקראת “רפואה הוליסטית לילדים”. גישה השאובה מעולמות תוכן שונים- טיפוליים והדרכתיים אליהם נחשפתי במהלך כמעט שלושה עשורים ואלפי ילדים ומשפחות שליוויתי וטיפלתי בהם לאורך השנים, וכמובן מאתגרי ההורות שלי לשתי בנותי.
שנים ארוכות חקרתי ולמדתי את עולם הויסות החושי והרגשי. חקרתי תוכניות עבודה בארץ ובעולם, מודלים טיפוליים מבוססי מחקר וכאלה שלא והתעמקתי בגישות טיפוליות המבוססות על אי אלימות וחמלה (הסמכות החדשה, הורות קשובה, מיינדפולס, גישות מבוססות חמלה ועוד).
גיליתי כי לנו ההורים כוח עצום ביכולת להשפיע על מערכות הויסות של הילדים שלנו וכי אפשר לעשות את זה תוך שמירה על כבוד, מענה רגשי לצרכים והובלת שינויים.
כעת, אחרי ליווי של משפחות רבות בתהליכי ויסות- חושיים ורגשיים, ומתוך הבנה שאחד הדברים שהכי חסרים להורים הוא תחושת הביחד, אני מתרגשת להזמין אתכם לקחת חלק בקורס “ש.ב.ת הורים”.
המסע שלי הוא מסע של רבים. רבים המאמינים כי יש לנו חובה חברתית, ערכית ומוסרית להציע לילדים שלנו את כל מה שהם זקוקים לו לטובת ההתפתחות והגדילה שלהם כבר מגיל הלידה. מסע של רבים המאמינים כי יש מקום לדעות, לגישות, לתפיסות ובלבד שהמטרה שלהם היא להיטיב ולקדם.
אני מזמינה אתכם באהבה להיות חלק מהמסע של כולנו. המסע למען עתיד החברה שלנו.
נעסוק בעיקר בהבנת נושא הויסות- החושי והרגשי והקשר ביניהם –
בחלק זה נבין איך קשיי ויסות משפיעים על תפקוד מערכת העצבים, המוח ומערכות הרגש. או במילים אחרות- נבין למה הילד מתנהג כפי שהוא מתנהג ומה הוא צריך ברגעים אלו
נתמקד בבניית ההורה כמודל לויסות (מודלינג)-
בחלק זה נתבונן בתגובות שלנו ההורים ונלמד את השפעתן על תהליכי הויסות של הילד. נקבל כלים שיעזרו לנו בהשהיית תגובה, אי היגררות, איפוק מתוך שליטה עצמית ובחירה מושכלת של דרך תגובה מיטיבה. כלים אלה יעמיקו את תחושת הביטחון ויכולת ההובלה ההורית ואף ישפיעו על התנהגותו ותגובותיו של הילד.
נעבוד על נושא מערכת היחסים עם הילדים-
נתבונן בקשיי הויסות מהצד של הילדים, נגדיר מטרות לשינוי, ניישם את הכלים שלמדנו ב”שטח” ונתמקד בהבנייה דרך ממוקדת להובלת שינויים.
לנוחיותכם, ניתן לחלק את התשלום ל2 תשלומים (450 ש”ח לחודש)